Crypto Automated Trading

Μείωση των τιμών;

Οι τελευταίοι μήνες ήταν ένα διαστημόπλοιο για όσους από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να εμπορευόμαστε κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin ETF έχει εγκριθεί. Οι αγορές ανέβηκαν πολλαπλάσια. Bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Οι ρίψεις νέων έργων όπως τα Celestia, Dymension, Jupiter, Ethena και Wormhole έχουν γεμίσει τις τσέπες των ισχυρών χρηστών. Πάνω από όλα, τα λεγόμενα memecoins όπως το dogwifhat (WIF) και άλλα συντάχθηκαν γρήγορα για να φτάσουν σε εκατομμύρια, ακόμη και δισεκατομμύρια, σε κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Κανονικά, συμβαίνουν τέτοιου είδους ράλι κρυπτογράφησης μετά ένα Bitcoin κατά το ήμισυ, όχι πριν. Η μείωση κατά το ήμισυ του Bitcoin συμβαίνει περίπου κάθε 4 χρόνια και το ποσοστό έκδοσης προμήθειας Bitcoin μειώνεται κατά το ήμισυ. Το επόμενο θα γίνει τον Απρίλιο. Η μέση απόδοση BTC 1 μήνα μετά τις 3 προηγούμενες μισές μειώσεις είναι 4.2%. 6 μήνες μετά το μισό, η μέση απόδοση είναι 360%. Φαίνεται ξεκάθαρο ότι η αφήγηση της ανοδικής αγοράς είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί. Ή μήπως είναι?

Υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Παρόλο που η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε για λίγο το υψηλό όλων των εποχών, δεν έμεινε πάνω από αυτό για πολύ. Ούτε το παραβολικό ράλι συνεχίστηκε πολύ περισσότερο. Στο παρελθόν, όταν το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, συνήθως το ξεπέρασε πολύ γρήγορα. Ο αριθμός που κάθε έμπορος έχει στα μάτια του είναι η τιμή των 100,000 $ για 1 BTC. Μια πιθανή άποψη για τους επόμενους μήνες είναι ότι η πρόσφατη πτώση στα μέσα της δεκαετίας του '60 για το BTC μπορεί κάλλιστα να είναι μια άλλη περίοδος συσσώρευσης. Εάν η τιμή κυμαίνεται εδώ, μπορεί να ξεσπάσει προς τα πάνω μετά το μισό.

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση είναι ότι η πληθωρικότητα της αγοράς θα συνεχιστεί αδιάκοπη για τους επόμενους μήνες. Καθώς το BTC χτυπά όλο και υψηλότερες τιμές, το λιανικό εμπόριο εντάσσεται στο πάρτι και το ανώτατο όριο της αγοράς Crypto διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται στη διαδικασία. Στη συνέχεια, καθώς οι έμποροι γίνονται υπερβολικά μόχλευση, η λήψη κερδών και τελικά κάτι στο σύστημα σπάει σταματά το ράλι και υποκινεί έναν νέο κύκλο αρκούδας. Η κύρια διαφορά εδώ θα ήταν ότι αυτό θα γινόταν σε μικρότερο χρονικό πλαίσιο από ό,τι έχουν περάσει οι προηγούμενοι κύκλοι κρυπτογράφησης.

Η άλλη άποψη είναι ότι η αγορά έχει ήδη ανέβει πολύ γρήγορα πολύ ψηλά και τώρα έχουμε υπερεκταθεί. Αν εξετάζουμε μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια, το Bitcoin φαίνεται να είναι κάπως υπεραγορασμένο. Από εδώ, η τιμή θα μπορούσε να βιώσει την πρώτη της πτώση στην αγορά και πιθανώς να φτάσει τα επίπεδα υποστήριξης των 52 χιλιάδων $. Η αγοραστική πίεση θα αυξηθεί σιγά σιγά από εδώ και η ανοδική αγορά θα ξαναρχίσει προς το τέλος του έτους. Αυτή θα ήταν η πιο τυπική διαδρομή των αγορών Crypto bull. Δυνητικά, τα υψηλά που θα επιτευχθούν σε ένα τέτοιο σενάριο το 2025 θα ήταν ακόμη υψηλότερα. Αλλά ο βραχυπρόθεσμος πόνος σίγουρα θα εμφανιζόταν καθώς οι τιμές σε όλους τους τομείς θα χτυπούσαν. Εάν το BTC πέσει, περιμένετε να πέσει πολύ περισσότερο τα αγαπημένα σας memecoins. Αξίζει να είστε προσεκτικοί στο μισό.